willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.6 door 1477 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŽ via Willekeurig
(Ref:0005149)
Toon map op Google Maps

Sint-Martinuskerk (te Velzeke-Ruddershove) te ZOTTEGEM
(Sint-Martinusplein)

Sint-Martinuskerk (te Velzeke-Ruddershove) ZOTTEGEM foto
Foto door Jean-Pierre Pottelancie
Sint-Martinuskerk (te Velzeke-Ruddershove) ZOTTEGEM foto: Sint-Martinuskerk (te Velzeke-Ruddershove) ZOTTEGEM foto: Sint-Martinuskerk (te Velzeke-Ruddershove) ZOTTEGEM foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Deze Sint-Martinuskerk omvat resten die tot de oudsten in BelgiŽ mogen
gerekend worden.

De oudste vermelding van een altaar keer terug tot 963. Een deel van het
koor van deze kerk dateert allicht uit de Karolingische tijd, en is dan pre-romaans.

De Romaanse bouwfase startte in 1053. Tijdens de 13e eeuw werden gotische aanpassingen gedaan, o.a. de westertoren met zijn spitsbogen is daar een getuige van.

Valere Neirinck: 'Ik ben in deze kerk gedoopt in september 1937. Enkele maanden nadien verhuisden mijn ouders naar Brugge. Ik ben in deze kerk nooit meer terug geweest tot ik in september 2013 mijn doopkerk opzocht. De toenmalige dorpspriester was zo vriendelijk om de kerk voor ons de openen en ons als gids te begeleiden. De doopvont staat er nog altijd. De geste van deze dorpsherder deed mij 'n groot plezier en had voor mij een grote positieve emotionele waarde.Ik dank hem hiervoor.

Ik vindt het wel heel jammer dat er rond deze zeer waardevolle kerk zo een verfoeilijk lelijk parkeerterrein is aangelegd.Het ware een goed punt moest de stad Zottegem, waarvan Velzeke een deelgemeente is,dit parkeer terrein op een esthetische manier heraanleggen.'


Monique Van Houcke: 'Ik heb veel herinneringen aan deze mooie kerk 1ste en plechtige communie, ieder zondag met mijn ouders naar de kerk trouwerijen teraardebestelling, kortom mooi.Waar is die mooie tijd gebleven. En op 24 mei de plechtige communie van mijn kleindochter echt om eens blijven bij stil te staan!!!!!!!!'FranÁais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy