willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.3 door 1505 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0002093)
Toon map op Google Maps

Sint-Jan-de-Doperkerk (Werchter) te WERCHTER / ROTSELAAR
(Onze-Lieve-Vrouwstraat)

Sint-Jan-de-Doperkerk (Werchter) WERCHTER / ROTSELAAR foto
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)
Sint-Jan-de-Doperkerk (Werchter) WERCHTER / ROTSELAAR foto: Sint-Jan-de-Doperkerk (Werchter) WERCHTER / ROTSELAAR foto: Sint-Jan-de-Doperkerk (Werchter) WERCHTER / ROTSELAAR foto: Sint-Jan-de-Doperkerk (Werchter) WERCHTER / ROTSELAAR foto: Koor in ijzerzandsteen.Sint-Jan-de-Doperkerk (Werchter) WERCHTER / ROTSELAAR foto: Sint-Jan-de-Doperkerk (Werchter) WERCHTER / ROTSELAAR foto: Speklagen van witten zandsteen en ijzerzandsteen.
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Het meest opvallend aan deze gotische kerk zijn ongetwijfeld de speklagen van witte zandsteen en ijzerzandsteen.

Ze is het resultaat van verschillende bouwfasen. De westertoren, met zijn vierkante basis, en het traptorentje, dateren uit de 16e eeuw. In 1666 werd deze hersteld en verhoogd. Het schip werd ook tijdens de 17e eeuw gebouwd, op de basis van een 15e eeuwse kern. De noordelijke transeptarm is nog 15e eeuws. De zuidelijke werd tijdens de 16e eeuw aangepast. Het koor werd begonnen in 1439, en werd op het einde van de 16e eeuw aangepast. De noordersacristie is eveneens een 16e eeuwse vrucht. De zuidersacristie werd later, rond 1900, toegevoegd.

In 1914 werd de kerk beschadigd, maar ze werd in haar oorspronkelijke staat hersteld.

Jan Desmet: 'De kerk is 47.1 meter hoog'.

Tom Bastin: 'de kerk is tot boven aan de haan 66meter hoog, 5jaar geleden met een hoogtewerker tot boven geweest en gemeten met een laser-meter, 4 ramen in de onderste appel en erboven langs de kant van ninde nog een val de toren staat los op het metselwerk en er steekt nergens een nagel in, is volledig gepind met houten pinnen door de pennen.'Franšais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy