willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek aanvaardbaar! Gemiddelde score: 5 door 2345 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŽ via Willekeurig
(Ref:0001778)
Toon map op Google Maps

Sint-Jacobskerk te GENT
(Bij Sint-Jacobs)

Sint-Jacobskerk GENT foto Westgevel met twee westertorens.
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)

Westgevel met twee westertorens.


Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Versierde bovenste verdiepingen van de westertorens
Sint-Jacobskerk GENT foto: Foto vanuit 'Ons Huis'Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto:
Sint-Jacobskerk GENT foto: VieringtorenSint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Gotische torenspits in Balegemse (Lede)steen.Sint-Jacobskerk GENT foto:
Sint-Jacobskerk GENT foto: Rondboog portaal.Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto:
Sint-Jacobskerk GENT foto: Venster met deelzuiltje onder rondboogSint-Jacobskerk GENT foto: Detail van de westgevelSint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto:
Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto:
Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto: Sint-Jacobskerk GENT foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Deze kerk heeft een romaanse oorsprong, en is de oudste in BelgiŽ met een dubbele westertoren. De voornaamste getuigen uit die periode zijn de twee westertorens, de basis van de vieringtoren en de onderbouw van het transept. Een van beide westertorens heeft een 15e eeuwse, gotische, met hogels versierde torenspits uit Balegemsteen. Beide westertorens tellen 6 verdiepingen, waarbij de bovenste twee versierd zijn door blinde vensters en versieringen in de boogvelden onder de rondbogen. Opvallend zijn ook de dubbelvensters met deelzuiltjes in het midden. Het schip en het koor werden herbouwd in de 13e eeuw, de kooromgang met de straalkapellen dateren uit de 15e eeuw. In de 18e eeuw kreeg de kerk een merkwaardige, barokke westgevel tussen de nog romaanse torens. In 1870 werd deze door Van Assche terug naar een neoromaanse constructie omgezet, met een boogfries. Het interieur is sober. Er is een Franse sacramentstoren uit de renaissance in zwarte en witte marmer en koper. Het hoofdaltaar dateert uit 1657, het koorgestoelte en de communiebank zijn van rond 1830. Er zijn verscheidene barokke biechtstoelen. Er hangt een interessante collectie schilderijen, vooral uit de 17e eeuw. Als schilders noemen we Gaspard de Crayer, Roose, Jan Boeckhorst en Jan van Cleef. Er zijn ook beelden te zien van K. van Poecke, zoals het praalgraf van de beroemde, Kortrijkse verloskundige Jan Palfijn.FranÁais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy