willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.6 door 1977 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŽ via Willekeurig
(Ref:0001684)
Toon map op Google Maps

kasteel van Beloeil te BELOEIL
(rue du Ch‚teau)

kasteel van Beloeil BELOEIL foto
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)
kasteel van Beloeil BELOEIL foto:  kasteel van Beloeil BELOEIL foto:  kasteel van Beloeil BELOEIL foto:  kasteel van Beloeil BELOEIL foto:  kasteel van Beloeil BELOEIL foto:  kasteel van Beloeil BELOEIL foto:
kasteel van Beloeil BELOEIL foto:  kasteel van Beloeil BELOEIL foto:  kasteel van Beloeil BELOEIL foto:  kasteel van Beloeil BELOEIL foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Er is slecht weinig bekend over de juiste herkomst van dit kasteel van Beloeil. Wat we wel weten is dat de Prinsen 'de Ligne' sinds 1394 gedurende 30 generaties het kasteel bewoond hebben. Deze Prinsen telden onder zich onder meer krijgheren, ambassadeurs, onderkoningen, senators, schrijvers en luchtvaartpioniers. Ze waren vooral bekend vanwege hun vele allianties en staan symbool voor de vooraanstaande adelijke families van voor de grote europese verdragen. Het domein werd vooral gedurende de 17de en 18de eeuw serieus uitgebreid. Het kasteel bevat een prachtige bibliotheek met meer dan 20.000 oude boeken. In het park rondom het kasteel valt vooral 6 ha grote en strakke meer op waarvan het perspectief de slagzin van de Princes de Ligne alle eer aandoet: 'Toujours Ligne reste droite' of 'Lijnen blijven altijd recht'. Het 25 ha grote domein bevat heel wat zeldzame bomen, purperen beuken en hagen. Een deel van het park werd in 1775 ingericht als Engelse tuin door Prins Charles-Joseph. Hij liet een kleine rivier aanleggen en bouwde een paviljoen om uit te rusten. In 1786 worden de werken voltooid met de oprichting van de ruÔne. Op 14 december 1900 werd het centrale gebouw vernield door een brand. De kunstcollectie kon gelukkig gered worden door de moedige inwoners van het dorp. De heropbouw gebeurde o.l.v. architect Sanson. Dit 'Hertenpark' is privaat domein en dus niet toegankelijk voor het publiek. Brigitte Dossche: 'Op 2 en 3 mei vindt 'Jardin en Maison' samen met 'Sprookjesachtige Amaryllissen en OrchideeŽn' plaats in het kasteel en domein van Beloeil. meer informatie op www.jardinmaison.be en www.chateaudebeloeil.com'


Bruno Blontrock: 'Een parel.'

marie josee philippaerts: 'ik heb de eer gehad daar 2jaarte mogen verbljiven prachtige tijd'FranÁais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy