willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.8 door 1930 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in België via Willekeurig
(Ref:0001682)
Toon map op Google Maps

Kasteel van Leefdaal te LEEFDAAL / BERTEM

Kasteel van Leefdaal LEEFDAAL / BERTEM foto
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)
Kasteel van Leefdaal LEEFDAAL / BERTEM foto:  Kasteel van Leefdaal LEEFDAAL / BERTEM foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Op de voorzijde van het kasteel kan je het getal 1626 lezen. Dat jaartal wijst op een verbouwing. De grondvesten en delen aan de oostzijde dateren uit de 15e eeuw. Eerder zou er op de plaats van het kasteel een burcht hebben gestaan. Rond het kasteel zou volgens enkele bronnen ook een slotgracht geweest zijn en tussen de twee torens aan de voorzijde een ophaalbrug. Nu bevinden er zich weiden en een park rond.

Het kasteel ligt aan de Boskee, maar kijkt eigenlijk uit op de straat Slagberg, de oude watermolen en de vijver. Deze vijver werd trouwens door graaf Honoré de Liedekerke, de vorige eigenaar van het kasteel, aangelegd. Het kasteel is nog altijd in handen van deze familie.

(met dank aan Filip Paeps)

Filip Jansen : 'De oudste delen van het kasteel zijn veel ouder dan de 15de eeuw - 12de eeuw is dichter bij de waarheid; De oudste delen zijn de fundamenten van de grote toren en het gelijkvloers. Deze toren is geen meestertoren of donjon: hij heeft geen waterbevoorrading; de waterputten van het kasteel zijn te vinden onder de Franse tuin aan de achterkant van het gebouw - de privé-tuin van de bewoners. Het kasteel noch het park zijn te bezoeken - er wordt gevraagd de privacy van zowel de kasteelbewoners als van de bewoners van het kleine huis te respecteren. '


Wim Aarts: 'Mooi'Français
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy