willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek mooi! Gemiddelde score: 6.1 door 2006 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0000997)
Toon map op Google Maps

Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) te THUIN
(rue de l'Abbaye d'Aulne)

Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto Zicht vanuit het zuidwesten
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)

Zicht vanuit het zuidwesten


Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto: Detail van een luchtboogRu´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto: De ru├»ne begin 1900Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto: Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto: Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto: Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto:
Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto: bijzonder groot spitsboogvenster in de zuidelijke kruisbeuk met maaswerk in Y-vorm of vorktracering (recent gerestaureerd).Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto: Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto: Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto: Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto: Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto:
Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto: In het koor zie je duidelijk de enorme lancetvensters.Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto: Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto: De ru├»ne begin 1900 vergeleken met 2001Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto: bijzonder groot spitsboogvenster in de zuidelijke kruisbeuk met maaswerk in Y-vorm (recent gerestaureerd).Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto: Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto: een doorgang met voor laatgotiek typische accolade of ogiefboog.
Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Spectaculaire ru´nes van de cisterciŰnsersabdij van Aulne. Deze abdij werd reeds in 656 opgericht door Sint-Landelinus. Ze werd platgebrand in 1794 bij de Franse Revolutie. Vooral de abdijkerk die midden 16de eeuw herbouwd werd in laatgotische stijl, is een bezoek waard. Let vooral op het bijzonder grote spitsboogvenster in de zuidelijke kruisbeuk met maaswerk in Y-vorm of vorktracering (recent gerestaureerd). Op de foto's zie je ook duidelijk volgende elementen: - detail van een luchtboog. - een deurdoorgang met voor laatgotiek typische accolade of ogiefboog. - detailfoto's van het koor met zijn enorme lancetvensters. - een vergelijkende foto (ru´ne kerk rond 1900 / ru´ne 2002).


Guido Denolf: 'Ik vind de site en de ligging aan de Samber heel mooi, jammer is deze plaats zo weinig gekend in Vlaanderen'.


gerard everink: 'Fantastisch dat dit bewaard gebleven is. Een mooie plek met een grote geschiedens. '

jan theys: 'supermooi , plus mooie omgeving '.

geert de wel: 'prachtige locatie voor de fotoliefhebber, aanrader.'Franšais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy