willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.4 door 2001 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0005403)
Sint-Katelijnekerk te BRUSSEL-STAD / BRUSSEL
(Sint-Katelijneplein)

Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)
Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: De preekstoel dateert uit het einde van de 18e eeuw. Deze komt uit de oude kerk (waarvan enkel de toren over is gebleven), en is een voorbeeld van Louis XVI stijl.Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: De biechtstoelen, altaren en het koorgestoelte zijn door de gebroeders Goyers gemaakt in neorenaissancestijl.Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto:
Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: De biechtstoelen, altaren en het koorgestoelte zijn door de gebroeders Goyers gemaakt in neorenaissancestijl.Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: De biechtstoelen, altaren en het koorgestoelte zijn door de gebroeders Goyers gemaakt in neorenaissancestijl.Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Deze eclectische kerk werd getekend door Joseph Poelaert, en in 1854-1874 gebouwd op het gedempte Sint-Katelijnedok. Het is een merkwaardige mengeling van gotische constructieelementen (steunberen, luchtbogen, hoge kruisribgewelven, ...), met renaissanceafwerking (aedicula i.p.v. pinakels, zuilen (vaak met Ionische kapitelen)...).

De biechtstoelen, altaren en het koorgestoelte zijn door de gebroeders Goyers gemaakt in neorenaissancestijl.

De preekstoel dateert uit het einde van de 18e eeuw. Deze komt uit de oude kerk (waarvan enkel de toren over is gebleven), en is een voorbeeld van Louis XVI stijl. Ook de meeste schilderijen komen uit die kerk. 'De Verheerlijking van Sint-Catharina' is een werk door Gaspard de Craeyer. 'Het Huwelijk van Maria' en 'Een Opdracht in de Tempel' werden in 1753 door Maximiliaan De Haese geverfd.Franšais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy