willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.7 door 1919 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0004607)
Toon map op Google Maps

Sint-Lambertuskerk te Oedelem te BEERNEM
(Oudezakstraat)

Sint-Lambertuskerk te Oedelem BEERNEM foto
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)
Sint-Lambertuskerk te Oedelem BEERNEM foto: Sint-Lambertuskerk te Oedelem BEERNEM foto: Sint-Lambertuskerk te Oedelem BEERNEM foto: Sint-Lambertuskerk te Oedelem BEERNEM foto: Sint-Lambertuskerk te Oedelem BEERNEM foto: Sint-Lambertuskerk te Oedelem BEERNEM foto:
Sint-Lambertuskerk te Oedelem BEERNEM foto: Sint-Lambertuskerk te Oedelem BEERNEM foto: Sint-Lambertuskerk te Oedelem BEERNEM foto: Sint-Lambertuskerk te Oedelem BEERNEM foto: Sint-Lambertuskerk te Oedelem BEERNEM foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Het grootste gedeelte van deze barokke kerk dateert uit 1629-1630, hoewel in 1951 veel hersteld moest worden na de oorlogsschade uit 1940. In de koorsluiting bevinden zich nog muurresten van een romaanse kerk uit de 12e eeuw, die door de watergeuzen in 1578 platgebrand was.

Nikolay Holthoff corrigeert dit (waarvoor onze dank) 'Voor de huidige renaissancekerk zijn er nog drie andere kerken te plaatsen. De Geuzen hebben immers in 1578 en 1581 geen Romaanse kerk verwoest maar een Gotische kerk. Een Gotische kerk die opgetrokken is geworen na de slag van het Beverhoutsvel in 1382 met resten van romaanse kerk, die voornamelijk werd opgetrokken in Doornikse Hardsteen. De romaanse kerk is op zijn beurt weer opgetrokken met de resten van een kerk die uit veldstenen werd gebouwd ca rond 1100. Hoe weet ik dit, met name door archeologisch onderzoek in samenwerking met VIOE in 2001. Van mijn onderzoek staat een publicatie in de stijgers, bijna klaar om uit gegeven te worden.'
Dirk Plasschaert: 'Het was, is en blijft een mooie, ruime ,verzorgde kerk. Een sieraad voor het dorp Oedelem. Ze werd onlangs geschilderd en is een bezoekje overwaard. Warme kleuren en tinten geen een cachet aan de kerk. Proficiat aan de ontwerpers. ( mei 2007 ) 'Franšais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy