willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.3 door 2135 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŽ via Willekeurig
(Ref:0004340)
Toon map op Google Maps

Museum voor Natuurwetenschappen te BRUSSEL-STAD / BRUSSEL
(Leopoldpark)

Museum voor Natuurwetenschappen BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto
Foto door Thierry Hubin
Museum voor Natuurwetenschappen BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: Museum voor Natuurwetenschappen BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: Smeedijzer in de grote Art-Nouveau zaalMuseum voor Natuurwetenschappen BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: Dubbele wenteltrap is ondertussen verdwenenMuseum voor Natuurwetenschappen BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: VoorgevelMuseum voor Natuurwetenschappen BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: Museum voor Natuurwetenschappen BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto:
Museum voor Natuurwetenschappen BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: Skeletten van dinosaurussen.Museum voor Natuurwetenschappen BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Het museum voor Natuurwetenschappen bevat voortdurend interessante tentoonstellingen. Je vind er oa. de beroemdste dinosaurussen van BelgiŽ, alsook de evulotie van de mens, een tentoonstelling i.v.m. mineralen... Ze hebben een zeer goed uitgebouwde website, waarop je alle nodige informatie over de tentoonstelling kunt vinden.

De architectuur van de voorgevel is opvallend. De indrukwekkende Iguanodons en het skelet van de mens van Spy bevinden zich in een grote zaal in Art Nouveau stijl (nog beÔnvloed door het eclectisme dat onder koning Leopold II erg in trek was), met verfijnd smeedijzer. De dubbele wenteltrap is verdwenen.

Voor bedrijven is het tevens mogelijk om in dit decor recepties te houden!

Op dit ogenblik (zomer 2004) zou men (sic Jeroen Vlenderickx) bezig zijn met een renovatie. Daarbij zou de dubbele wenteltrap verdwijnen.

Jiska Verbouw: De Janletzaal is ondertussen volledig vernieuwd, en huist nu de 'Galerij van de DinosauriŽrs', de grootste dinotentoonstelling van Europa. - De 'Mensen en mammoeten'-tentoonstelling is verhuisd naar een ander deel van het Museum. - De dubbele wenteltrap is inderdaad verdwenen, en heeft plaatsgemaakt voor een replica van de oorspronkelijke monumentale trap die Janlet had voorzien voor toegang tot het klooster. - Bovenaan deze trap, in het oude klooster, opent vanaf 3 juni de nieuwe tentoonstelling '250 jaar', met de geschiedenis van het wetenschappelijk onderzoek in ons instituut in 20 mijlpalen.FranÁais
English