willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.5 door 2049 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0002293)
Toon map op Google Maps

Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde te KRUIBEKE

Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto De bouw vatte aan in 1661 met P.P. Merckx bij de toren, nadat de vorige toren tijdens een onweer op 10 augustus 1603 was beschadigd. Aan de voet van de tweede torenverdieping van de vieringtoren loopt een ommegang met een stenen balustrade. Het koepeldak
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)

De bouw vatte aan in 1661 met P.P. Merckx bij de toren, nadat de vorige toren tijdens een onweer op 10 augustus 1603 was beschadigd. Aan de voet van de tweede torenverdieping van de vieringtoren loopt een ommegang met een stenen balustrade. Het koepeldak


Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: De Onze-Lieve-Vrouwekerk is een voorbeeld van een laatbrokke kerk.Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: J.Jordaens maakte zelf een schilderij voor deze kerk : Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: In 1723 vatte de bouw van het koor aanOnze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto:
Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: De doopvont dateert uit de 19e eeuw, uitgevoerd in marmer en koper.Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: De doopvont dateert uit de 19e eeuw, uitgevoerd in marmer en koper.Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: Merkwaardige rococo preekstoel uit het midden van de 18e eeuw, met mediallons en beelden.Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto:
Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: Het hoofdaltaar (einde 17e eeuw) draagt een schilderij Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: HoofdaltaarOnze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: De voorgevel, met het gebogen fronton, draagt o.a. het wapenschild van Maximiliaan van der Noot, die bisschop van Gent was tussen 1742 en 1770. Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: 18e eeuwse biechtstoelen.Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto:
Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: Merkwaardige rococo preekstoel uit het midden van de 18e eeuw, met mediallons en beelden.Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: De doopvont dateert uit de 19e eeuw, uitgevoerd in marmer en koper.Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto:
Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto: 18e eeuwse biechtstoelen.Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rupelmonde KRUIBEKE foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

De Onze-Lieve-Vrouwekerk is een voorbeeld van een laatbrokke kerk. De bouw vatte aan in 1661 met P.P. Merckx bij de toren, nadat de vorige toren tijdens een onweer op 10 augustus 1603 was beschadigd. Voor de bouw werden stenen uit het Gravensteen gerecycleerd. Aan de voet van de tweede torenverdieping van de vieringtoren loopt een ommegang met een stenen balustrade. Het koepeldak zelf, met de daklantaarn, dateert uit de 18e eeuw. In 1723 vatte de bouw van het koor aan. Door de vele onderbrekingen duurde het tot 1757-1758 vooraleer de kerk voltooid was. De voorgevel, met het gebogen fronton, draagt o.a. het wapenschild van Maximiliaan van der Noot, die bisschop van Gent was tussen 1742 en 1770. Het 18e eeuwse interieur bleef grotendeels bewaard:


Luc Van Brussel: Geweldige site ; geweldige nostalgie ; geweldig mooie glasramen in de kerk. Enige toelichting bij deze glasramen ? Brochures ? Folders ?'Franšais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy