willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.2 door 4297 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in België via Willekeurig
(Ref:0001642)
Toon map op Google Maps

Kasteel van Vorselaar - Kasteel de Borrekens te VORSELAAR
(Vispluk)

Kasteel van Vorselaar - Kasteel de Borrekens VORSELAAR foto
Foto door Bram en Toon Caers
Kasteel van Vorselaar - Kasteel de Borrekens VORSELAAR foto: Kasteel van Vorselaar - Kasteel de Borrekens VORSELAAR foto: Kasteel van Vorselaar - Kasteel de Borrekens VORSELAAR foto: Kasteel van Vorselaar - Kasteel de Borrekens VORSELAAR foto: Kasteel van Vorselaar - Kasteel de Borrekens VORSELAAR foto: Dit gebouw (rechts van de brug) is recenter dan het kasteel.
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Kasteel

roos oostvogels: 'Mijn man en ik hebben 3 jaar in de rechtervleugel van het bijgebouw gewoond, van 1979 tot 1982, mijn man was tuinman in dienst van baron de Borrekens. Wij hebben de zus van de baron nog even gekend en zijn broers, Roger, (diens kinderen, vooral Arnoud, die spijtig genoeg te vroeg gestorven is), en zijn dochter Beatrice en kinderen. Jonker Louis, zijn broer , de flierefluiter van de familie, lieve kerel! Baron de Borrekens was gek op zijn dahlia's op de oprit, iets wat ik overgenomen heb, ik ben zot van dahlia's.RoosOoostvogels: 'Toen we verhuisden hebben we nog even een rondleiding gekregen van de baron himself. Die was zo trots op zijn kasteel.
Een Jordaans hing er en nogal wat wandtapijten, zeer indrukwekkend, wij kregen als afscheid een ets l'erection de la croix door Erin Corr, had in een appartement van hun in Antwerpen gehangen, hangt 30 jaar later hier nog steeds boven onze computer, is gewoon deel van ons!
Rechts en links op de oprijlaan waren de dahlia's prominent aanwezig, toen dé trots van de baron.'

willy swolfs: 'ik heb het volledig binnen gezien.vooral de hall met de zwarte stenen vloer, en de plafond -----------------------------------------------schilderingen blijven me bij.'


Ilse Verbeeck: 'Het kasteel de Borrekens en het domein errond is ronduit prachtig, het is echt een sprookjeskasteel dat spreekt tot de verbeelding! Graag zou ik binnen eens een kijkje nemen, maar spijtig genoeg kan dit niet.'Français
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy