willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.7 door 1321 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in België via Willekeurig
(Ref:0001567)
Toon map op Google Maps

Reinhardstein te Waimes (Ovifat) te BUTGENBACH

Reinhardstein  te Waimes (Ovifat) BUTGENBACH foto
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)
Reinhardstein  te Waimes (Ovifat) BUTGENBACH foto: Reinhardstein  te Waimes (Ovifat) BUTGENBACH foto: Reinhardstein  te Waimes (Ovifat) BUTGENBACH foto: Vergelijking begin 1900 en nieuwjaar 2004.  Een echte goede vergelijking was niet mogelijk wegens de begroeiing.Reinhardstein  te Waimes (Ovifat) BUTGENBACH foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

De burcht Reinhardstein (ook : Burg Metternich) werd gebouwd vanaf 1354 door de heren van Waimes en was 3 eeuwen lang het bezit van de graven van Metternich. Ze werd verwoest na de Franse Revolutie en werd in 1812 eigendom van een steenhouwer tot de annexatie bij Duitsland in 1815. Toen volgden verschillende eigenaars elkaar op, waarbij de meest creatieve onder hen er een café-restaurant uitbaatte en in de kelders 'schattenjachten' organiseerde. Vanaf 1969 werd door prof. Overloop (overleden op 30/10/1994) voor een restauratie gezorgd.

Reinhardstein is het ganse jaar door bewoond. Het kasteel kan bezocht worden (het interieur is eveneens de moeite waard!). Voor meer info (Franstalig): zie Le Château de Reinhardstein.

(Met dank aan Vital Baeten)
Berlinda Neyt: 'Prachtige omgeving, mooi kasteel, goede rondleiding door de gids zowel de nederlandstalige als de franstalige gids. De moeite waard om te bezoeken. Nadeel : gehandicapten met rolstoel niet evident. '

Marguerite Ligtenberg-Speek: 'Mooi of lelijk? Ik vond niets lelijk, ik heb er 1e paasdag erg van genoten, vooral de chapelle vond ik zeer indrukwekkend. Geweldig dat dit kasteel gerestaureerd is, goed voor het nageslacht, zulke verbouwingen kosten uiteraard veel geld maar het is de moeite waard, zou in principe meer moeten gebeuren. De mevrouw (gids) die ons begeleide wist veel te vertellen en was (is) zeer sympathiek. '


Jo Geenen: 'Erg mooi en schitterende ligging.
Je hoeft niet steeds naar het buitenland om prachtig erggoed te zien
'Français
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy