willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.8 door 1746 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in België via Willekeurig
(Ref:0000865)
Toon map op Google Maps

Kasteel van Modave te MODAVE
(rue Drève du Château)

Kasteel van Modave MODAVE foto
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)
Kasteel van Modave MODAVE foto: Kasteel van Modave MODAVE foto: Kasteel van Modave MODAVE foto: Kasteel van Modave MODAVE foto: Kasteel van Modave MODAVE foto: Kasteel van Modave MODAVE foto:
Kasteel van Modave MODAVE foto: Kasteel van Modave MODAVE foto: Kasteel van Modave MODAVE foto: Kasteel van Modave MODAVE foto: Kasteel van Modave MODAVE foto: Kasteel van Modave MODAVE foto:
Kasteel van Modave MODAVE foto: Kasteel van Modave MODAVE foto: Kasteel van Modave MODAVE foto: Kasteel van Modave MODAVE foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Dit kasteel werd gebouwd op een uitspringende rots. Het oudste gedeelte dateert uit de 13e eeuw. Het huidige uitzicht werd vooral bepaald door de restauratie- en verbouwingswerken uitgevoerd door Graaf de Marchin (1652-1673).

Modave wisselde door de eeuwen heen van handen tussen de Prins-bisschop van Luik, Maximiliaan-Hendrik van Beieren, de Kardinaal van Fürstenberg, de Baron de Ville, de Hertog van Montmorency en de families Lamarche en Braconier. In 1941 werd het aangekocht door de Brusselse Intercommunale Watermaatschappij voor de bescherming van haar waterwinningen.

De zalen van het kasteel (20 zalen) zijn rijkelijk gedecoreerd en gemeubileerd. Vooral de merkwaardige stucwerk plafonds trekken de aandacht, werken van stukadoor Jean-Christian Hansche, beeldhouwwerken, Brusselse wandtapijten en meublilair uit de 18e eeuw.

Een zeer fraaie luchtfoto op een site vol indrukwekkende luchtfoto's (vooral van Frankrijk): http://www.survoldefrance.fr/affichage2.php?img=11585


Jan Douchy: 'Zeer prachtig. Zeker de moeite waard om daarvoor eens een uurtje vrij te maken voor een bezoek. Wij zijn er geweest met groep van 9 personen op donderdag 3 september. In het restaurant mag het er wat vlotter gaan en heeft men ook niet alles in voorraad wat er op de kaart staat!!!!!'

Bas Bonnier: 'Het is zo mooi kasteel, ben 2 keer geweest, het blijft steeds mooi, i love this castle'Français
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy