willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.3 door 1943 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0000774)
Toon map op Google Maps

Sint-Jans en Sint-Stevenskerk der Miniemen (Miniemenkerk) te BRUSSEL-STAD / BRUSSEL
(Miniemenstraat 62)

Sint-Jans en Sint-Stevenskerk der Miniemen (Miniemenkerk) BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto Voorgevel overzicht
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)

Voorgevel overzicht


Sint-Jans en Sint-Stevenskerk der Miniemen (Miniemenkerk) BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: Detail torenSint-Jans en Sint-Stevenskerk der Miniemen (Miniemenkerk) BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: Zicht naar koorSint-Jans en Sint-Stevenskerk der Miniemen (Miniemenkerk) BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: Dak middenkoepelSint-Jans en Sint-Stevenskerk der Miniemen (Miniemenkerk) BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: Spreekstoel hangendSint-Jans en Sint-Stevenskerk der Miniemen (Miniemenkerk) BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: ZijbeukSint-Jans en Sint-Stevenskerk der Miniemen (Miniemenkerk) BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: Onbekend
Sint-Jans en Sint-Stevenskerk der Miniemen (Miniemenkerk) BRUSSEL-STAD / BRUSSEL foto: Detail voorgevel
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

De plannen van deze kerk werden door Willem De Bruyn getekend. Deze kerk is een voorbeeld van de overgang tussen de barok en het classicisme. EÚn van de torens die de voorgevel moesten bekronen werd niet afgewerkt.

De stenen werden volgens Bruno Houtman (waarvoor dank) te Ukkel gewonnen, in het 'kwartier van de Kat'. EÚn van de stenen draagt de naam van meester-steenhouwer Serste.

Het lichaam van de kerk bestaat uit een schip, met een omvangrijke doch niet uitspringend transept, en een halfrond koor. De viering is door een koepel bekroond.

Het interieur is overwegend 19e eeuws, met een 18e eeuwse preekstoel en enkele 17e eeuwse schilderijen. Hiervan vernoemen we 'Engelbewaarder' en 'Huwelijk van Maria' door Jan Cossiers.Franšais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy