willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.4 door 2332 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0000457)
Toon map op Google Maps

Sint-Mauritiuskerk te BILZEN

Sint-Mauritiuskerk BILZEN foto
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)
Sint-Mauritiuskerk BILZEN foto: Sint-Mauritiuskerk BILZEN foto: Sint-Mauritiuskerk BILZEN foto: Sint-Mauritiuskerk BILZEN foto: De laatgotische zuilen bleven bewaard.  Het geheel werd recent terug geschilderd kleuren die het origineel waarschijnlijk dicht benaderen.Sint-Mauritiuskerk BILZEN foto: De laatgotische zuilen bleven bewaard en werden herschilderd in oorspronkelijke kleuren en motieven (de waarheid sterk benaderend en gebaseerd op andere gotische kerken).Sint-Mauritiuskerk BILZEN foto:
Sint-Mauritiuskerk BILZEN foto: In 1667 werd de westertoren in barokstijl toegevoegd.Sint-Mauritiuskerk BILZEN foto: Sint-Mauritiuskerk BILZEN foto: Sint-Mauritiuskerk BILZEN foto: Sint-Mauritiuskerk BILZEN foto: Sint-Mauritiuskerk BILZEN foto: Enkel het laatgotische koor en de zuilen van de middenbeuk stonden nog overeind na de brand.
Sint-Mauritiuskerk BILZEN foto: Sint-Mauritiuskerk BILZEN foto: Het driebeukige schip werd voltooid in 1904 in neogotische stijl en werd voorzien van een kleurrijk neogotisch interieur.  Sint-Mauritiuskerk BILZEN foto: Neogotische biechtstoel.
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Een mooi voorbeeld van een hallenkerk. In 1636 brandde de kerk bijna volledig af. Enkel het laatgotische koor en de zuilen van de middenbeuk stonden nog overeind. In 1667 werd de westertoren in barokstijl toegevoegd.

Het driebeukige schip werd voltooid in 1904 in neogotische stijl en werd voorzien van een kleurrijk neogotisch interieur. Het geheel werd geschilderd in kleuren en motieven die het origineel waarschijnlijk dicht benaderen. Binnenin vind je een schat aan laatgotische beelden.

Op deze link kan je een foto van het orgel zien: http://www.wimdejust.nl/orgelsinbuitenland/belgi/belgieatmk/index.html#0272989a8e10fc905Franšais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy