willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.5 door 2178 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in België via Willekeurig
(Ref:0000270)
Toon map op Google Maps

Kasteel van Maison-Bois te PEPINSTER

Kasteel van Maison-Bois PEPINSTER foto Kasteel van Maison-Bois
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)

Kasteel van Maison-Bois

Wij ontvingen volgende opmerking van dhr.Simonis Allain-Baudouin (waarvoor dank): 'Rond de jaren 1855, was de eigenaar van dit kasteel de graaf Henri- André- Joseph DE PINTO, echtgenoot van Marie-Louise-Elisabeth DE BIOLLEY.

Eén van hun dochters, Agnès-Marie-Joséphine, gravin de Pinto(1851-1919) trouwde in 1869 met Louis Simonis (1846-1911) van het kasteel Simonis te Fays-Polleur.

Tegen het einde van het jaar 1918, richtten de Duke of York (toekomstige koning van Engeland) en de generaal Haig (Douglas Haig I) hun hoofdkwartier op in het kasteel Simonis.

Tegen het einde van de tweede wereldoorlog, richtte op zijn beurt generaal Hodges zijn hoofdkwartier op maar dit keer in het kasteel van Maison-Bois. Een nabijgelegen vlakte deed dienst als vliegveld. De generaal Eisenhower landde hier vaak om met zijn officieren te vergaderen. In oktober 1944 werd de Engelse koning uitgenodigd door Eisenhower voor een onderhoud in het kasteel van Maison-Bois. Eigenaardig toeval, want het was niet de eerste keer dat Georges VI het kasteel bezocht. Tijdens de vorige oorlog had hij het immers bezocht (toen hij nog Duke of York was). Hij verbleef toen in kasteel Simonis en werd uitgenodigd door de familie de Pinto. Hij werd er toen ontvangen de 1ste januari 1919 en hij herinnerde zich die avond zeer goed nu hij opnieuw in het kasteel verbleef op 14 oktober 1944. Geamuseerd maakte hij de volgende opmerking aan generaal Eisenhower : ...Wist u dat ik hier reeds eerder ben komen dansen? Vooraleer het kasteel te verlaten tekende de Koning het gouden boek: George R.I.'

Freddy Ruyssinck: 'Beste Ik wil wel iets melden zouden er zo dergelijke panden open staan om er ons genootschap in onder te brengen om een spiritueel centrum open te stellen en om te ontstressen wij willen de renovatie dien in ruil groetjes'Français
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy