willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.3 door 2078 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŽ via Willekeurig
(Ref:0000212)
Toon map op Google Maps

Kasteel van VonÍche (te VonÍche) te BEAURAING

Kasteel van VonÍche (te VonÍche) BEAURAING foto
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)
Kasteel van VonÍche (te VonÍche) BEAURAING foto: Kasteel van VonÍche (te VonÍche) BEAURAING foto: Kasteel van VonÍche (te VonÍche) BEAURAING foto:  Kasteel van VonÍche (te VonÍche) BEAURAING foto: Kasteel van VonÍche (te VonÍche) BEAURAING foto: Kasteel van VonÍche (te VonÍche) BEAURAING foto:
Kasteel van VonÍche (te VonÍche) BEAURAING foto: Kasteel van VonÍche (te VonÍche) BEAURAING foto: Kasteel van VonÍche (te VonÍche) BEAURAING foto: Kasteel van VonÍche (te VonÍche) BEAURAING foto: Kasteel van VonÍche (te VonÍche) BEAURAING foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Dit kasteel werd gebouwd in opdracht van Aimť Gabriel d'Artigues, oprichter van de kristalfabriek van VonÍche. Dit bedrijf ontstond uit de koop in 1802 van de Verrerie Impťriale et Royale de VonÍche. Het bedrijf stond in zijn tijd technisch aan de top en had in 1810 meer dan 600 gespecialiseerde arbeiders in dienst. Bij de Belgische onafhankelijkheid in 1830 verloor het bedrijf een grote afzetmarkt. Dit samen met de toenemende concurrentie van Val-Saint-Lambert betekenden uiteindelijk het einde voor het bedrijf.

Het kasteel ligt in een uitgestrekt park.

GILBERTE MOMMAERTS: 'KONING BAUDEWIJN HEEFT ER GELOGEERD'FranÁais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy