willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.2 door 2717 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in België via Willekeurig
(Ref:0000038)
Toon map op Google Maps

Kasteel van Attre te ATTRE / BRUGELETTE

Kasteel van Attre ATTRE / BRUGELETTE foto
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)Dit kasteel werd gebouwd in 1752.

De zoon van de bouwheer, François Ferdinand Franneau d'Hyon, maakte er een prachtige microcosmos van alle Lodewijk XV verfijning die zijn tijd te bieden had. Het stucwerk van de plafonds is van een uitzonderlijke kostbaarheid. De lambrizeringen, schilderingen en het rijstpapier lijken een bewegend landschap.

In de tuin bevindt zich een 24 meter hoge kunstmatige rots, met op de top een imitatie-kluizenaarsgrot van waaruit de landvoogdes des Nederlanden op witte konijntjes choot.

Ook aartshertoging Maria-Christina van Oostenrijk (ook bekend als de charmante Mimi), kwam vaak op bezoek, soms in het gezelschap van haar echtgenoot Albrecht van Saksen-Teschen, een zoon van de Poolse koning, en één van de meest verlichte kunstverzamelaars van zijn tijd.

De toenmalige sfeer en meubilair is merkwaardig goed bewaard door de familie de Meester de Heyndonck, nog steeds afstammelingen van de bouwheer.

tinka algrain: Het kasteel is geklasseerd als uitzonderlijk Monument van Wallonië. Het is mogelijk om enkel het park te bezoeken. Open: april-mei-juni-september-oktober: zondag van 14u tot 17u. juli-augustus: zaterdag en zondag van 13u tot 17u. Ook open op feestdagen van 1 april tot 31 oktober, van 14u tot 17u. Groepen: minimum 20 personen, dagelijks van 1 april tot 31 oktober op reservatie. Rondleiding kasteel - talen: FR, NL, EN. Duur: 1u.Laatste bezoek aan het kasteel om 17u.'Français
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy