willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Page principale --> Liste de tous les endroits Ou Précédent
On trouve cet endroit plutôt beau! Score: 5.6 par 1277 votes quelconques.
Et vous??? Votez sur des endroits dans la Belgique via Quelconque
(Ref:0001386)
Afficher sur Google Maps

Le Vooruit (l'en Avant) à GAND
(Sint-Pietersnieuwstraat 23)

Le Vooruit (l'en Avant) GAND photo
Arch. Ferdinand Dierkens
Photo par Johan Mares (@Belgiumview)
Le Vooruit (l'en Avant) GAND photo: Le Vooruit (l'en Avant) GAND photo: Le Vooruit (l'en Avant) GAND photo: Le Vooruit (l'en Avant) GAND photo: Le Vooruit (l'en Avant) GAND photo: Le Vooruit (l'en Avant) GAND photo:
Cliquer sur les photos pour les agrandir.

Dit feestcomplex van de Socialisten werd door Ferdinand Dierkens opgetrokken in 1911-1914 in eclectische stijl. Hij maakte van het niveauverschil van twaalf meter tussen de Sint-Pietersnieuwstraat en de Schelde gebruik om het gebouw in twee afzonderlijke constructies op te delen, en om de theaterzaal en de cinemazaal boven elkaar te bouwen. Ferdinand Dierkens bewees hier ook het gebruik van voor die tijd nieuwe materialen en technieken zoals beton,metaal en glas meester te zijn.

De voorgevel heeft een kalkstenen parement, waartussen zich gegoten versieringen in kunststeen bevinden. Het geheel wordt geflankeerd door 2 hoektorentjes, die een oosterse kiosk dragen.

De achtergevel aan de Schelde is evenwichtiger. In de middenpartij zijn de toegangsdeuren vervat onder een grote rondboog, omsloten door twee zijrisalieten, die hogerop overgaan in 2 driezijdige erkers. De overkragende kroonlijst verwijst naar verdwenen culturen.Nederlands
English
Aidez
Belgium
View
Home
Sources
Privacy