willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.4 door 1427 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0005450)
De Belg te DURBUY

De Belg DURBUY foto De Belg leeft op grote voet, heeft een hart als een kassei, werkt met zijn ellebogen, zijn gedachten draaien rond geld, macht en sex,  heeft een E-vormig gezicht van egoïst, en is aan de aarde geketend. Maar hij is gemaakt om lief te hebben!
Art. Jozef Moortgat
Foto door Jozef Moortgat

De Belg leeft op grote voet, heeft een hart als een kassei, werkt met zijn ellebogen, zijn gedachten draaien rond geld, macht en sex, heeft een E-vormig gezicht van egoïst, en is aan de aarde geketend. Maar hij is gemaakt om lief te hebben!

'De Belg' is een modern kunstwerk (standbeeld) door Jozef Moortgat. De verklaring:
Leeft op grote voet.
Hart is een kassei.
Handen staan verkeerd.
Werkt met zijn ellebogen.
Gedachten draaien rond geld,macht en sex.
Heeft een dikke nek.
Hoofd, gezicht is een E van egoist.
Heeft de wereldbol vast, geketend aan de wereld.
Omdat de mens gemaakt is om liefde te geven, heeft lichaam vorm van een hart.
Jozef Moortgat over zijn kunstwerk: 'Is al de tweede versie. Het eerste is ontstaan ergens in de jaren eind 1970 en noemde toen IK. Zag me toen zo na het stoppen met alcohol. Na de faling in 1997 en mijn ervaringen met banken, justitie, advocaten, gemeentebestuur Zandhoven, OCMW, rijpte het idee om het uit te breiden met wereldbol e.d. Heb het in september 1998 voor mijn deur geplaatst en Kristin Matthyssen van Gazet van Antwerpen heeft er op 22-9-1998 een artikel aan gewijd. Het is maar 1 van de vele metaalskupturen die ik heb gemaakt. Heb met Marcel toen we naar advocaat Jespers reden nog gaan zien naar industrieterrein waar bedrijf was. Daar staat er 1 van een paar ton. Het laat de wet van 1, 3 en 7 zien. Leven, muziek, economie, e.d. verlopen volgens die lijnen. Weinige begrijpen dit GEHEEL intellectueel maar voelen het wel. Verklaren is natuurlijk iets anders. Natuurwetten zijn niet gemakkelijk te doorgronden. Is ook de verklaring waarom soms na jaren, gebeurtenissen in ons leven begrepen worden.'Franšais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy