willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.8 door 2020 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in België via Willekeurig
(Ref:0005245)
Toon map op Google Maps

Kasteel van Boussu te BOUSSU-EN-FAGNE / COUVIN
(Rue de la Station ? Rue Alphonse Thomas?)

Kasteel van Boussu BOUSSU-EN-FAGNE / COUVIN foto
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)
Kasteel van Boussu BOUSSU-EN-FAGNE / COUVIN foto: Kasteel van Boussu BOUSSU-EN-FAGNE / COUVIN foto: Kasteel van Boussu BOUSSU-EN-FAGNE / COUVIN foto: Kasteel van Boussu BOUSSU-EN-FAGNE / COUVIN foto: Kasteel van Boussu BOUSSU-EN-FAGNE / COUVIN foto: Kasteel van Boussu BOUSSU-EN-FAGNE / COUVIN foto:
Kasteel van Boussu BOUSSU-EN-FAGNE / COUVIN foto: Kasteel van Boussu BOUSSU-EN-FAGNE / COUVIN foto: Kasteel van Boussu BOUSSU-EN-FAGNE / COUVIN foto: Kasteel van Boussu BOUSSU-EN-FAGNE / COUVIN foto: Kasteel van Boussu BOUSSU-EN-FAGNE / COUVIN foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Kasteel.

Ilse Derre: 'Ik ben hier één jaar geweest met de Chiro E3 groep (nu bestaat die niet meer) vanuit Borgerhout (Antwerpen). De pastoor was Jan Steens, die jammer genoeg al vroeg overleden is. Met hem zijn we tot dit adres gekomen voor als kampplaats. Toen was ik nog maar 8 jaar (telt er nu maar bijna vele jaartjes bij), en was ik een 'kwikje' van het groepje van de 8 tot 11 jarige meisjes. We hebben toen geslapen bovenaan in de hooiplaats boven de koeienstal. Natuurlijk stonden die leeg. onderaan in die stal aten we met gans die chirogroep van groot naar klein. De oudere leden sliepen in tenten vlak bij die vijver. Daarin zijn we met de warme dagen in gaan zwemmen. Ook al waren er van die kleine groene blaadjes boven op het water, en hielden dat sommige flauwe meisjes uit het water. Mij in ieder geval niet. Ik trok me er niets vanaan, en zelfs ik werd door de pastoor het eerst daarin gegooid. Lekker fris was het toen. Nadien vroegen er natuurlijk ook nog andere kinderen hen in het water te gooien. Ook hadden we een kleine rubberboot van ons thuis meegenomen en zaten er op het laatste met veel man erin, verloor deze hierdoor z'n bodem natuurlijk. Maar ja, dat vonden m'n ouders niet erg. Als we ons maar goed geamuseerd hadden. Terwijl de oudere op tweedaagse waren konden wij 'kwikjes' rustig waterspelen doen op de grasvelden die naast het vijvertje lagen. De tenten van de oudsten lagen achteraan de vijver. Zo ziet u maar iedereen heeft er zich toen geamuseerd. Als ik in Boussu en fagne ben neem ik altijd eens een kijkje en denk ik aan die tijd.'Français
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy