willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.5 door 1661 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in België via Willekeurig
(Ref:0005076)
Toon map op Google Maps

Sint-Petrus en Pauluskerk (te Bachte-Maria-Leerne) te DEINZE
(Leernesesteenweg)

Sint-Petrus en Pauluskerk (te Bachte-Maria-Leerne) DEINZE foto
Foto door Jean-Pierre Pottelancie
Sint-Petrus en Pauluskerk (te Bachte-Maria-Leerne) DEINZE foto: Sint-Petrus en Pauluskerk (te Bachte-Maria-Leerne) DEINZE foto: Sint-Petrus en Pauluskerk (te Bachte-Maria-Leerne) DEINZE foto: Sint-Petrus en Pauluskerk (te Bachte-Maria-Leerne) DEINZE foto: Foto door Jean-Pierre Pottelancie (thanks!)Sint-Petrus en Pauluskerk (te Bachte-Maria-Leerne) DEINZE foto: Sint-Petrus en Pauluskerk (te Bachte-Maria-Leerne) DEINZE foto:
Sint-Petrus en Pauluskerk (te Bachte-Maria-Leerne) DEINZE foto: Biechtstoel door Jan Intbroeck uit 1796Sint-Petrus en Pauluskerk (te Bachte-Maria-Leerne) DEINZE foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Deze kerk heeft nog wat van haar romaanse oorsprong overgehouden. De romaanse langsgevels in Doornikse steen werden tijdens de 18e eeuw grotendeels neergehaald en vervangen door bakstenen gevels. In 1901 ging de westergevel tegen de vlakte, en werd het gebouw met twee traveeën verlengd.

Binnen vind je een laatgotische doopvont uit de 16e eeuw, met een koperen deksel uit de 18e eeuw. Het koorgestoelte is gedateerd uit 1666. Het schilderij 'Heilige Petrus' dateert uit rond 1700. De biechtstoel uit 1796 werd door Jan Intbroeck vervaardigd.


Wivine Laperre: 'Dit is een heel mooi kerkje, gelegen op een prachtig pleintje. Het is er sfeervol en heeft een mooie akoestiek. Het is klein, maar leent zich daarom des te beter voor familiale aangelegenheden, zoals, doopsels, communies, huwelijken en zelfs begrafenissen. Echt de moeite om eens te zien. '

Fernand Bracke: 'Heb nog niet de gelegenheid gehad om het interieur van de kerk te zien, doch de locatie is prachtig, bescherm aub. Het bijhorende pleintje en huisjes tegen afbraak, té veel reeds werd met de grond gelijk gemaakt en zo ons verleden te grabbel gegooid.'Français
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy