willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
(Ref:0005064)

Toon map op Google Maps

Provinciaal Instituut voor Hoger Onderwijs te GENT
(Noorderdoorgang)




Dit ontwerp door Francis Serck, Jan Tanghe en Groep Planning won in 1959 een architectuurwedstrijd uitgeschreven door het Provinciebestuur. Het gebouw werd pas in 1984 gebouwd. Het uitkragende geheel doet denken aan een omgekeerde pyramide, waarbij de hoger gelegen verdiepingen als zonnewering dienen voor de lagere verdiepingen. Centraal zit een grote, vierkante binnenhal die langs boven verlicht is. Deze is het knooppunt van alle verplaatstingen. Het concept verterkt de sfeer van dialoog tussen de mensen, en is energiebesparend. De constructie is gebaseerd op een betonnen kern, met gordijnwanden in roestvrij staal.



Franšais
English







Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy