willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.7 door 1792 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in België via Willekeurig
(Ref:0004797)
Toon map op Google Maps

Boerderij van Gailbiez - Boerderij Dardenne te INCOURT
(Rue de Gailbiez 1)

Boerderij van Gailbiez - Boerderij Dardenne INCOURT foto
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)
Boerderij van Gailbiez - Boerderij Dardenne INCOURT foto: Boerderij van Gailbiez - Boerderij Dardenne INCOURT foto: Boerderij van Gailbiez - Boerderij Dardenne INCOURT foto: Boerderij van Gailbiez - Boerderij Dardenne INCOURT foto: Boerderij van Gailbiez - Boerderij Dardenne INCOURT foto: Boerderij van Gailbiez - Boerderij Dardenne INCOURT foto:
Boerderij van Gailbiez - Boerderij Dardenne INCOURT foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

De geschiedenis van deze kasteelhoeve keert terug tot 1620, maar vermoedelijk bestaat ze al veel langer.

In 1872 werd vanuit deze gesloten hoeve 162 ha bebouwd, wat ze de grootste van het canton Jodoigne maakte. Tegenwoordig is ze nog steeds één van de grootste van dit type in Waals-Brabant.

Meestal was de boer, die de hoeve uitbaatte, niet de feitelijke eigenaar. Dat wil echter niet zeggen, dat deze boeren niet hoog in aanzien stonden. Zo werd b.v. Pierre Vinck, die in 1641 overleed, in de kerk van Dongerberg begraven.

De hoeve had een strategische ligging: op de grens van verschillende rechtsgebieden, wat destijds een grotere inkomenszekerheid gaf (verschillende klanten). In 1754 kwam daar een belangrijke verkeersader bij : de verbinding van Leuven met Namen.

In 1960 besteedde de toenmalige eigenaar, het koppel Maurice Beguin - Dethiège, de uitbating uit aan Armand Dardenne en diens echtegenote Marthe Rase. Toen in 1964 Armand Dardenne overleed, nam hun oudste zoon, Jean, de exploitatie over. In 1967 nam Gérard over, en die is met zijn gezin nog steeds verantwoordelijk voor de uitbating.Français
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy