willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.5 door 2217 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in België via Willekeurig
(Ref:0004661)
Toon map op Google Maps

Hotel Claeys - Waterloos te GENT
(Jan Breydelstraat 35)

Hotel Claeys - Waterloos GENT foto
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)
Hotel Claeys - Waterloos GENT foto: De gebogen frontons boven de vensters zijn versierd met opvallende mannenhoofden.Hotel Claeys - Waterloos GENT foto: De kroonlijst met een dubbele tandlijst rust op modillons, waarin je o.a. voluten herkent.
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Dit herenhuis werd in 1865 gebouwd volgens de plannen van A.Steurbaut in second-empirestijl, voor de familie Claeys-Waterloos (vandaar de naam). (Mr Théophile Claeys °1813 +1886 gehuwd met Mv Virginie Waterloos °1815 + 1892; met dank aan REMI FOBE die ons ook de juiste naam doorgaf)

De brede, licht gebogen gevel, volgt de kromming van de straat, die een expliciete hoek voorkomt. De vensters van de eerste verdieping zijn bekroond door gebogen frontons. Deze zijn doorbroken door opvallende mannenhoofden.

De nadrukkelijke kroonlijst rust op een dubbele tandlijst en sierlijk uitgewerkte modillons waarin je o.a. voluten herkent .

Het interieur is naar verluid erg goed bewaard. Dit omvat een fraai neoclassicistisch trappenhuis, en een neorenaissance eetkamer.

In 1985, toen er een groot tekort aan hotels ontstond in Gent, werd het geheel succesvol gerenoveerd o.l.v. Paul Robrecht, Hilde Daem en Christian Kieckens.Français
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy