willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.3 door 1526 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0004588)
Toon map op Google Maps

Lieven Bauwens building te GENT
(Martelaarslaan)

Lieven Bauwens building GENT foto
Modernis. Arch Martin Holtzer, Danny Vandewalle, Lutgart Coryn &Eric Bockaert
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)
Lieven Bauwens building GENT foto: Lieven Bauwens building GENT foto: Lieven Bauwens building GENT foto: Lieven Bauwens building GENT foto: Liftkoker.Lieven Bauwens building GENT foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

De Lieven Bauwens building was vroeger de thuishaven van o.a. de Orbit groep (dienstverlenende satelietbedrijven rond Fabrimetal). In het midden van de jaren '60 verscheen het kantoorgebouw op de Martelaarslaan. Het was toen een saai, monolithisch blok met 11 bovengrondse bouwlagen, loodrecht op de Martelaarslaan ingeplant.

Toen de dienstverlenende bedrijven hier vertrokken, stond het oude, bruine kantoorgebouw leeg. In 1997 gaf investeerder Sogaplim opdracht aan de Gentse architecten Martin Holtzer, Danny Vandewalle, Lutgart Coryn en Eric Bockaert om het afgeleefde en voorbijgestreefde gebouw drastisch te moderniseren, en er 2 vleugels aan toe te voegen, zodat het huidige T-vormige grondplan ontstond, met op de kruising van de T een halfrond (met daarin de gerechtszalen), en een open liftkoker (die een fraai uitzicht geeft). Om stedenbouwkundige redenen werd een geplande lichtreclame voor Mc Donalds bovenop het gebouw geweigerd.

Tegenwoordig zijn er in deze kantoorgebouwen allerlei bedrijven gevestigd (zoals b.v. Foster Parents Plan), alsook het vredegerecht van Gent, en een Mc Donalds.

Voor meer info, klik hier.Franšais
English