willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.3 door 1946 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0004482)
Toon map op Google Maps

Sint-Alexusbegijnhof te DENDERMONDE
(Brusselsestraat)

Sint-Alexusbegijnhof DENDERMONDE foto De meeste woningen dateren uit de 17e en de 18e eeuw, en zijn gebouwd uit baksteen en/of zandsteen, maar werden in de 19e eeuw aangepast.
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)

De meeste woningen dateren uit de 17e en de 18e eeuw, en zijn gebouwd uit baksteen en/of zandsteen, maar werden in de 19e eeuw aangepast.


Sint-Alexusbegijnhof DENDERMONDE foto: Sint-Alexusbegijnhof DENDERMONDE foto: De begijnhofkerk is neogotisch. Ze werd in 1928 gebouwd, volgens de plannen van Maurice Vostaert.Sint-Alexusbegijnhof DENDERMONDE foto: De meeste woningen dateren uit de 17e en de 18e eeuw, en zijn gebouwd uit baksteen en/of zandsteen, maar werden in de 19e eeuw aangepast.
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Het Sint-Alexiusbegijnhof werd in 1288 naar de huidige plaats verhuisd, en heeft een ongeveer driehoekig grondplan. In de tweede helft van de 16e eeuw brandde het zo goed als helemaal af, om in het begin van de 17e eeuw herbouwd te worden (hoewel in 1706 opnieuw veel schade werd aangericht toen Dendermonde beschoten werd). De meeste woningen dateren uit de 17e en de 18e eeuw, en zijn gebouwd uit baksteen en/of zandsteen, maar werden in de 19e eeuw aangepast.

De begijnhofkerk is neogotisch. Ze werd in 1928 gebouwd, volgens de plannen van Maurice Vostaert. Deze kerk verving de kerk die in 1914 tijdens de eerste wereldoorlog vernield werd.

Sinds 1942 is dit begijnhof beschermd. In 1977 overleed de laatste echte begijn.Franšais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy