willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.4 door 1772 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in België via Willekeurig
(Ref:0004318)
Toon map op Google Maps

Tillegem park te SINT-ANDRIES / BRUGGE

Tillegem park SINT-ANDRIES / BRUGGE foto Volkstuintjes.
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)

Volkstuintjes.


Tillegem park SINT-ANDRIES / BRUGGE foto: Tillegem park SINT-ANDRIES / BRUGGE foto: Oude haag, die niet meer gesnoeid is. Je ziet nog goed hoe hoog de haag origineel was.Tillegem park SINT-ANDRIES / BRUGGE foto: Tillegem park SINT-ANDRIES / BRUGGE foto: Enorme treurwilg.Tillegem park SINT-ANDRIES / BRUGGE foto: Tillegem park SINT-ANDRIES / BRUGGE foto: Zicht op de stam van de uitgeholde eik.
Tillegem park SINT-ANDRIES / BRUGGE foto: Holte in een oude eik.
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Het bos van dat bij het kasteel van Tillegem hoort bevat heel wat oude bomen (bomen van 300 jaar of ouder). Het is echter geen 'wild' bos, de meeste bomen zijn aangeplant. Men probeert vooral eik en beuk te bewaren.

Tijdens de tweede wereldoorlog werden heel wat bomen gekapt, om ze te gebruiken als palen tegen valschermspringers. Eén van de bewakers herinnert zich nog dat de Duitsers één van de eerste kettingzagen hadden meegebracht. Een minder handige Duitse soldaat zou deze zaag echter vernielen door uit te schieten in een betonnen paaltje.

Op de foto's ziet u het resultaat dat u bekomt door een haag niet meer te scheren.

Het is ook duidelijk zichtbaar dat bomen langs buiten doorgroeien, zelfs als ze vanbinnen dood zijn. Hier is de uitgeholde eik het voorbeeld van.

Vlak bij het kasteel staat een enorme treurwilg in het landschap.

Tenslotte zijn er ook volkstuintjes, die voor een schappelijke prijs kunnen gehuurd worden van de stad Brugge. Er is helaas een wachtlijst... Johan Mahieu: 'De volkstuintjes in het Tillegembos worden niet door de stad Brugge maar door het west-vlaamse provonciebestuur verhuurd. 'Français
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy