willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.7 door 1696 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in België via Willekeurig
(Ref:0001658)
Toon map op Google Maps

Fort van Diest te DIEST
(Citadel)

Fort van Diest DIEST foto
Foto door Johan De Bock
Fort van Diest DIEST foto: Fort van Diest DIEST foto: Fort van Diest DIEST foto: Fort van Diest DIEST foto: Fort van Diest DIEST foto: Fort van Diest DIEST foto:
Fort van Diest DIEST foto: Fort van Diest DIEST foto: Fort van Diest DIEST foto: Fort van Diest DIEST foto: Fort van Diest DIEST foto: Fort van Diest DIEST foto:
Fort van Diest DIEST foto: Fort van Diest DIEST foto: Fort van Diest DIEST foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Johan De Bock: 'Gebouwd rond 1840, vlak na de Belgische Onafhankelijkheid (1830). Men was bang dat de Nederlanders het jonge België zouden binnenvallen. Diest was een strategisch belangrijke plaats voor de verdediging van het centrum van het land. Daarom werd de stad versterkt met een fortengordel. Een belangrijk onderdeel van deze gordel was de “Halve Maan”, zo genoemd naar de vorm van de versterking: een “lunette”. De laatste militairen verdwenen pas in 2011 uit Diest, de citadel wordt sinds 1996 besschermd als militair monument. De gebouwen zijn nog in vrij goede staat en zijn momenteel deels (nog) vrij toegankelijk. Je kan er een mooie wandeling maken langs de vestinggrachten en over de omwallingen. Meer informatie op volgende sites: http://www.oostbrabant.org/Tijdschriften/Oostbrabant/1978-4/div4.html http://www.vlaamsbrabant.be/wonen-milieu/wonen-en-ruimtelijke- ordening/projecten/kleinstedelijke-gebieden/diest/citadel-en-fortengordel/nieuws-toekomst- citadel-diest.jsp' http://www.citadeldiest.be/citadel.php?s=historyFrançais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy