willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.4 door 4704 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0001409)
Toon map op Google Maps

Priorij Onze-Lieve-Vrouw-ten-Troon te GROBBENDONK
(Troon)

Priorij Onze-Lieve-Vrouw-ten-Troon GROBBENDONK foto
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)
Priorij Onze-Lieve-Vrouw-ten-Troon GROBBENDONK foto:  Priorij Onze-Lieve-Vrouw-ten-Troon GROBBENDONK foto:  Priorij Onze-Lieve-Vrouw-ten-Troon GROBBENDONK foto:  Priorij Onze-Lieve-Vrouw-ten-Troon GROBBENDONK foto:  Priorij Onze-Lieve-Vrouw-ten-Troon GROBBENDONK foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Gesticht op 26 december 1414 door Ridder Arnold van Crayenhem aan het hof van Grobbendonk en bewoond door Augustijnenmonniken, meer bepaald de Windesheimer-orde. De kerk werd geplaatst op de toenmalige weg tussen Grobbendonk en Herentals. Er wordt beweerd dat Quinten Matsijs hier zijn schilderstalent zou hebben aangescherpt, vermits zijn ouders van Grobbendonk afkomstig waren (het staat vast dat ze op de 'Eikenschranshoeve' hebben gewoond).

Na talrijke plunderingen werd de kerk in 1579 door de Geuzen totaal verwoest. Zij werd terug opgebouwd, maar tijdens de Franse Revolutie werd zij verbeurd verklaard en openbaar verkocht. In 1896 brandde het gebouw af en werd het herleid tot de ru´ne die we er vandaag terugvinden.
Frans Liekens : Vind het een zeer mooie plek...gisteren las ik het boek van ene geysen die deze plek omschreef als rijk aan aardstralen en zeer misterieus. Er zouden namelijk nog paters bij nacht rond zwerven en er missen op dragen daar er zoveel energie in de bodem bevindt. Deze theorie geloven is wat anders ... 'Franšais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy