willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.4 door 2133 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŽ via Willekeurig
(Ref:0001390)
Toon map op Google Maps

Vroegere Post te GENT
(Korenmarkt)

Vroegere Post GENT foto
Arch. Louis Cloquet
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)
Vroegere Post GENT foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Het voormalig postgebouw werd tussen 1898 en 1909 opgetrokken in eclectische stijl met vooral neogotische en neorenaissance kenmerken. Spitsbogen, hogels en kruisbloemen gaan samen korfbogen en een middenrisaliet. Het ontwerp kwam van architect Louis Cloquet. Om plaats te ruimen voor dit postgebouw, gingen een aantal waardevolle panden tegen de vlakte.

De gevels zijn versierd met wapenschilden en beelden. Naast beelden die BelgiŽ, Vlaanderen en WalloniŽ voorstellen, zijn er beelden die de 9 provincies voostellen en zijn er beelden van 23 toenmalige, Europese staatshoofden. Het gebouw heeft 2 achthoekige torens met stenen torenspitsen, en een toren met een vierkant grondplan die een uurwerk draagt. Samen met een twee traveeŽn brede middenrisaliet zorgen dezen voor een vertikale nood.

In 1998 werd het gebouw door de Regie der Posterijen verkocht. Onderaan is er nu een winkelcentrum gevestigd, en op de verdiepingen werden appartementen ingericht.

Johan De Bock: 'Het voornaamste gebouw dat voor de nieuwe post moest wijken was het Groot Pakhuis (graanstapelhuis)'FranÁais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy