willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.4 door 1802 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0001380)
Toon map op Google Maps

Romeinse overblijfselen te TONGEREN
(Vrijthof)

Romeinse overblijfselen TONGEREN foto
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)
Romeinse overblijfselen TONGEREN foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Dit zijn de fundamenten van een Romeinse toren uit de 4e eeuw. Deze maakte deel uit van de tweede Romeinse verdedigingsmuur, en werd gebouwd op de plaats waar in de 2de en 3de eeuw een luxueuze stadswoning stond. De archeologische site wordt aan de zuidzijde omsloten door de verdedigingsmuur van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, die dateert van omstreeks 1100.

Dwars tussen de Romeinse muur en de muur uit de 12de eeuw, is er ook nog een muurfragment van de eerste omwalling van de kerk.

Te Tongeren zijn ook nog overblijfselen van een stenen omwalling uit de 2e eeuw, en grafheuvels uit de 1░ en 3░ eeuw zichtbaar (met dank aan Jean Thysen)

Het is gemaakt van een menging van steensoorten. De buitenmuur is versierd met patronen in rode baksteen. Het is de eerste monasteriummuur (met dank aan Joep Welzen).
Anne Faassen: 'Deze foto vind ik toch heel mooi en hij zou zeker betere stemmen moeten krijgen. Het is toch heel mooi dat er nog overblijfselen zijn, dit is gewoon fantastisch, grandioos !! Ik vind het echt heel prachtig'Franšais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy