willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek aanvaardbaar! Gemiddelde score: 4.9 door 2567 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0000142)
Toon map op Google Maps

Citadel van Namur te JAMBES / NAMEN

Citadel van Namur JAMBES / NAMEN foto
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)
Citadel van Namur JAMBES / NAMEN foto: Citadel van Namur JAMBES / NAMEN foto: Citadel van Namur JAMBES / NAMEN foto: Citadel van Namur JAMBES / NAMEN foto: Citadel van Namur JAMBES / NAMEN foto: Citadel van Namur JAMBES / NAMEN foto:
Citadel van Namur JAMBES / NAMEN foto: Citadel van Namur JAMBES / NAMEN foto: Citadel van Namur JAMBES / NAMEN foto: Citadel van Namur JAMBES / NAMEN foto: Citadel van Namur JAMBES / NAMEN foto:
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

De citadel van Namen (Namur) is een bijna onneembare vesting die zich bevindt op een heuvel aan de samenloop van de Maas en de Samber met een zicht op de stad.

Het werd onder andere belegerd door de zonnekoning Louis XIV van Frankrijk en tijdens de Napoleonistische oorlogen. Zelfs in de wereldoorlogen had het een militaire functie.

Heel wat werd vernield en telkens weer opgebouwd.

John ARTEMIEFF : 'De citidal van Namen werd na de 2e wereldoorlog gebruik als kazeren en opleidingsplaats eerst van de Belgische Commando's en vanaf 1953 van het toen gevormde Regiment Para-Commando na samenvoeging van deze 2 eenheden.Ik ben daar gedurende mijn legerdienst (die tijdens de Kreaanse Oorlog rot 2 jaar duurde) ook instructeur van de Vlaamse recruten geweest.'Franšais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy