willekeurig
hitparade
plaats
soort
naam
element
stijl
architect
vroeger
main
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.5 door 3040 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken in BelgiŰ via Willekeurig
(Ref:0000056)
Toon map op Google Maps

Valenciennoise Toren te MONS / BERGEN

Valenciennoise Toren MONS / BERGEN foto
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)
Valenciennoise Toren MONS / BERGEN foto: SchietgatValenciennoise Toren MONS / BERGEN foto: Deze toren werd uitgevoerd met blauwe steen.
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten, klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Deze toren maakte deel uit van een middeleeuwse omwalling met vestinggrachten van Mons (Bergen) die werd aangevangen in 1290 rond de voet van de heuvel die het centrum van de stad vormde. De omwalling was ongeveer 4,5 km lang. De bouw had plaats op bevel van de Graaf van Henegouwen en de werken werden betaald door de stad.

Er werden 6 poorten opgericht. In de 14e eeuw werden deze poorten systematisch vernieuwd en vervangen door torens in blauwe steen en baksteen. Zo ook deze toren die werd gebouwd in 1358. Eerst werd hij La grosse Tour (de dikke toren) genoemd vanwege zijn afmetingen, maar later werd het La Tour Valenciennoise.

In 1815-1820 werd de omwalling bijna volledig vernield om plaats te maken voor de Hollandse versterkingen. Deze toren is het enige restant en werd omgevormd tot poedermagazijn. Voordien was de toren voorzien van een peperbusdak maar dit dak verdween in de loop van de 19e eeuw.

De toren is voorzien van schietgaten.Franšais
English
Sponser
Belgium
View
Home
Bronnen
Privacy